Kuře na bazalce a chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 107 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 1196.3 mg
- Vláknina 5729.3 mg
- Vitamín A 5729.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do každého stehýnka uděláme tři zářezy, potřeme je sójovou omáčkou. Rozehřejeme olej ve woku a smažíme na něm za častého obracení stehýnka 20 minut, dokud nejsou propečená.
-
2
Nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, pokrájenou mrkev a celer přidáme do woku a 5 minut smažíme. Vmícháme chilli omáčku, zakryjeme a necháme chvíli bublat.
-
3
Rozehřejeme v jiné pánvi olej, přidáme bazalkové listy a listy smažíme 30 vteřin. Poté necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
4
Na ohřátou servírovací mísu dáme stehýnka a zeleninu, přelijeme šťávou z woku, přidáme listy bazalky a podáváme.