Brambory s petrželkou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 5 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1277 mg
- Vláknina 15444.2 mg
- Vitamín A 15444.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Scedíme a necháme chvíli stát.
-
2
Oloupané stroužky česneku spolu s petrželkou na jemno nasekáme.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Vmícháme petrželku, vše vydatně osolíme a opepříme.
-
4
Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu.
-
5
Ihned podáváme.