Brambory s petrželkou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1277 mg
  • Vláknina 15444.2 mg
  • Vitamín A 15444.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Scedíme a necháme chvíli stát.

  • 2

    Oloupané stroužky česneku spolu s petrželkou na jemno nasekáme.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Vmícháme petrželku, vše vydatně osolíme a opepříme.

  • 4

    Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu