Zapečené gnocchi s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 25 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 218.5 mg
- Draslík 1024.6 mg
- Vláknina 14202.8 mg
- Vitamín A 14202.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory prolisujeme, přidáme polovinu másla, žloutky, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme těsto, vytvarujeme asi 2 cm silné válečky, nakrájíme je na plátky. Vidličkou je zmáčkneme a necháme chvíli odpočinout.
-
2
Připravené gnocchi vaříme v osolené vodě a když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Zapékací mističky vymažeme tukem a rozdělíme do nich gnochi, rajčata a na kolečka nakrájené cibulky. Posypeme nastrouhaným sýrem a vločkami zbylého másla.
-
4
Zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.