Mandlový rumový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 70 g Mandle plátky
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 84 mg
  • Vláknina 1468 mg
  • Vitamín A 1468 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s 30 g másla a moučkovým cukrem vymícháme do pěny. Přidáme nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a strouhanku smíchanou s rumem. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou). Vlijeme do ní těsto, uzavřeme a v horké vodní lázni vaříme asi 45 minut.

  • 3

    Pudink můžeme podávat pocukrovaný a pokapaný rumem.

Komentáře k receptu