Jehněčí na kari se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 41 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 492.8 mg
- Vláknina 7485 mg
- Vitamín A 7485 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1188.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme kari pastu a římský kmín, minutu restujeme a potom vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky. Opékáme asi 5 minut, dokud maso nezměkne, maso vyjmeme a odložíme na později.
-
2
Do pánve vložíme papriku a cuketu pokrájené na proužky, květák a brokolici rozebrané na malé růžičky. Restujeme asi 3 minuty, přilijeme kokosové mléko a vývar, 4 minuty necháme povařit. Vrátíme na pánev jehněčí maso a ještě 2 minuty vaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu.