Jehněčí na kari se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 150 g Cuketa
  • 500 g Jehněčí maso
  • 200 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 20 g Kari pasta
  • 5 g Kmín římský
  • 40 ml Olej sezamový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 492.8 mg
  • Vláknina 7485 mg
  • Vitamín A 7485 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1188.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme kari pastu a římský kmín, minutu restujeme a potom vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky. Opékáme asi 5 minut, dokud maso nezměkne, maso vyjmeme a odložíme na později.

  • 2

    Do pánve vložíme papriku a cuketu pokrájené na proužky, květák a brokolici rozebrané na malé růžičky. Restujeme asi 3 minuty, přilijeme kokosové mléko a vývar, 4 minuty necháme povařit. Vrátíme na pánev jehněčí maso a ještě 2 minuty vaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu.

Komentáře k receptu