Kotlety dušené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Olej rostlinný
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 60 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 453.3 mg
  • Vláknina 2583.1 mg
  • Vitamín A 2583.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce.

  • 2

    Maso orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Poté vlijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Udušené kotlety vyjmeme na talíř, šťávu zahustíme solamylem, který jsme rozšlehali ve vodě. Omáčku necháme přejít varem, vložíme zpět kotlety a necháme prohřát.

Komentáře k receptu