Závitky z kýty pečené na pivě
Suroviny
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 g Šunkový salám
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100 ml Voda pitná
- 80 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 4 plátek Vepřová kýta
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 180.6 mg
- Vláknina 1943.1 mg
- Vitamín A 1943.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek rozdrtíme, nivu a salám nakrájíme na hranoly, plátky kýty naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Na plátky položíme do poloviny klínky salámu, sýra a čtvrtku vejce. Plátek zavineme, ovážeme nití a všechny závitky naskládáme do pekáče, který jsme vytřeli olejem. Závitky osolíme, opepříme a překryjeme cibulí a česnekem, zalijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Nejprve pod poklicí, závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a závitky dopečeme. Poté je vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve vodě, a chvíli povaříme.
-
3
Závitky zbavíme nití a podáváme s omáčkou.