Horká holandská omáčka s citrónovou trávou ke chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Citronová tráva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 254.8 mg
  • Draslík 293.9 mg
  • Vláknina 3607.8 mg
  • Vitamín A 3607.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme najemno, citrónovou trávu nastříháme nůžkami, nebo ji rozdrtíme plochou nože. Máslo v rendlíčku rozpustíme. Nakrájenou šalotku a rozdrcenou citrónovou trávu povaříme s bílým vínem a zeleninovým vývarem. Ke žloutkům v misce přidáme směs zeleninového vývaru, šalotky a citrónové trávy. Mícháme ve vodní lázni na mírném ohni, přidáme estragon a mícháme do zhoustnutí. Při míchání přikapáváme rozpuštěné máslo.

  • 2

    Hotovou omáčku dochutíme solí. Horkou omáčkou poléváme vařený chřest a ihned podáváme.

Komentáře k receptu