Dušená plec na pivě s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1092 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 86 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 828.1 mg
- Vláknina 2160.7 mg
- Vitamín A 2160.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, klobásu oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na sádle orestujeme dozlatova cibuli, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Poté maso osolíme, posypeme kmínem, majoránkou, zamícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme spolu s klobásou, rozředíme zbylým pivem a alespoň deset minut povaříme.
-
3
Maso nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.