Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 50 g Datle
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Chřest bílý
- 50 g Med včelí
- 50 g Olej stolní
- 500 g Dýně
- 200 g Karotka
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Máta
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 ks Broskve
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Slepice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1084.1 mg
- Vláknina 10960.2 mg
- Vitamín A 10960.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepičí naporcované a osolené maso opečeme na oleji. K opečenému masu přidáme celer a dýni nakrájené na kostičky, podlejeme vínem a zvolna dusíme. Umletým kořením maso okořeníme a přidáme mátu a hrášek. Karotku a chřest uvaříme zvlášť ve vodě s medem a přidáme k masu.
-
2
Broskve a datle vypeckujeme a prohřejeme je na zbytku vína s medem.