Plátky krkovice pečené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 256 mg
- Vláknina 3794.5 mg
- Vitamín A 3794.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka, krkovici naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Zapékací mísu vytřeme sádlem, dno vyložíme polovinou cibule a česneku, na to rozložíme plátky krkovice. Maso překryjeme druhou polovinou cibule a česneku, na směs rozložíme plátky slaniny, zalijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Když je maso poloměkké, poklici dáme stranou a maso dopečeme.