Vepřové maso na balzamikovém octu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Paprika zelená
  • 60 g Řeřicha
  • 100 g Paprika červená
  • 200 g Roketa
  • 10 ml Olej olivový
  • 80 ml Balsamico ocet
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 59.2 mg
  • Draslík 298.3 mg
  • Vláknina 3135 mg
  • Vitamín A 3135 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2108.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi rozpálíme olej, přihodíme nasekaný česnek a orestujeme dozlatova.

  • 2

    Přidáme vepřové maso nakrájené na kousky a smažíme dohněda asi 5 minut. Přilijeme ocet a pomerančovou šťávu a povaříme 3 minuty. Nakonec přidáme papriky nakrájené na proužky, osolíme, opepříme. Na talíř rozložíme listy rokety, na ně navršíme masovou směs a posypeme řeřichou.

Komentáře k receptu