Zmrzlina s mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 348.5 mg
- Vláknina 6100 mg
- Vitamín A 6100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinky opatrně oloupeme a kůru nakrájíme na proužky. Pokropíme vodou a dáme na chvíli do mrazáku. Mandarinky rozebereme na jednotlivé dílky, každý dílek obalíme ve vanilkové zmrzlině a vyskládáme vedle sebe na voskový papír. Opatrně vložíme do mrazáku a necháme zamrazit.
-
2
Na dezertní talířky položíme několik proužků ojíněné kůry, na ně poklademe mandarinky ve zmrzlině, pokapeme rybízovou marmeládou a podáváme.