Zapékané brambory s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 800 g Brambory
- 300 g Hlíva ústřičná
- 250 g Jogurt bílý
- 150 g Sýr Niva (Rokfór)
- 600 g Špenát listový čerstvý
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 5 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 2006.1 mg
- Vláknina 19814.8 mg
- Vitamín A 19814.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívu očistíme, případně rozkrojíme.
-
2
Špenát očistíme, omyjeme, 2 minuty povaříme a zprudka zchladíme. Necháme okapat.
-
3
Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s mlékem a jogurtem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, nasekanou petržel, šalvěj a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme.
-
4
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je střídavě se špenátem a houbami do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme sýrovou směs.
-
5
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.
-
6
Při podávání každou porci ozdobíme dílky omytého rajčete.