Bramborové knedlíky s třešněmi
Suroviny
- 800 g Brambory vařené ve slupce
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Pšeničná krupice
- 400 g Třešně
- 80 g Cukr moučkový
- 40 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vanilkový lusk
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 8 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 1009.5 mg
- Vláknina 18023 mg
- Vitamín A 18023 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1691 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně omyjeme a vypeckujeme. Vanilkové lusky rozřízneme, dřeň vydlabeme a smícháme s citronovou šťávou a třešňovicí. Směs promícháme s třešněmi a necháme 10 minut stát.
-
2
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s máslem, krupicí, moukou, vejci a solí. Na pracovní desce vypracujeme těsto, zformujeme je do válečku a nakrájíme na 8 silných plátků.
-
3
Na plátky těsta rozdělíme třešně, těsto zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 12 minut těsně pod bodem varu. Vyjmeme a necháme okapat.
-
4
Knedlíky upravíme na talíře a podáváme posypané cukrem a skořicí.