Guláš z vepřového masa s fazolemi
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 300 g Fazole bílé
- 700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 43 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 720.5 mg
- Vláknina 4721.2 mg
- Vitamín A 4721.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočené fazole uvaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme. Poté vsypeme mouku, sůl, koření a půl minuty restujeme. Maso zalijeme pivem a vývarem, přimícháme fazole, pokrájené papriky, rajčatový protlak a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Do hotového guláše vmícháme petrželovou nať.