Guláš s nakládanou zeleninou
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 500 g Lečo sterilované
- 130 g Hrášek v mírně slaném nálevu
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Vepřová plec
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 882.2 mg
- Vláknina 2284.3 mg
- Vitamín A 2284.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté vmícháme sůl a koření a promícháme. Do směsi zamícháme lečo, žampiony, hrášek, feferonky, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.