Čínské nudle s masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Med včelí
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 100 g Houby čerstvé
  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 350 g Nudle čínské vaječné
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 150 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 0.01 ml Olej sezamový
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 254.6 mg
  • Vláknina 4525 mg
  • Vitamín A 4525 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Zcedíme a necháme okapat.

  • 2

    Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekaný zázvor a čerstvé houby a smažíme 2 minuty.

  • 3

    Přidáme vepřové maso nakrájené na kousky a restujeme, dokud maso není měkké.

  • 4

    Přendáme do misky a zakryjeme, aby vše zůstalo teplé.

  • 5

    Do pánve dáme papriku nakrájenou na proužky, fazolové lusky a bambusové výhonky, prudce orestujeme za stálého míchání, aby zelenina zůstala křupavá.

  • 6

    Vrátíme do pánve masovou směs a udržujeme teplé.

  • 7

    Na jiné pánvi zahříváme med, sójovou omáčku a ocet až k varu.

  • 8

    Na talíř rozložíme porci nudlí, na ně navršíme masovo zeleninovou směs a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu