Čínské nudle s masem a zeleninou
Suroviny
- 40 g Med včelí
- 300 g Vepřové maso libové
- 100 g Houby čerstvé
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 350 g Nudle čínské vaječné
- 100 g Bambusové výhonky konzervované
- 150 ml Omáčka sójová
- 20 ml Ocet vinný červený
- 0.01 ml Olej sezamový
- 1 ks Paprika červená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 254.6 mg
- Vláknina 4525 mg
- Vitamín A 4525 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Zcedíme a necháme okapat.
-
2
Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekaný zázvor a čerstvé houby a smažíme 2 minuty.
-
3
Přidáme vepřové maso nakrájené na kousky a restujeme, dokud maso není měkké.
-
4
Přendáme do misky a zakryjeme, aby vše zůstalo teplé.
-
5
Do pánve dáme papriku nakrájenou na proužky, fazolové lusky a bambusové výhonky, prudce orestujeme za stálého míchání, aby zelenina zůstala křupavá.
-
6
Vrátíme do pánve masovou směs a udržujeme teplé.
-
7
Na jiné pánvi zahříváme med, sójovou omáčku a ocet až k varu.
-
8
Na talíř rozložíme porci nudlí, na ně navršíme masovo zeleninovou směs a zalijeme omáčkou.