Smetanový guláš s pivem
Suroviny
- 350 g Salám Gothajský
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 1.2 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 31 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 16.7 mg
- Draslík 883.8 mg
- Vláknina 11319.2 mg
- Vitamín A 11319.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Gothajský salám a cibuli nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme salám a restujeme.
-
3
Poté vsypeme koření a sůl, promícháme a zalijeme pivem. Pod pokličkou dusíme, až brambory změknou.
-
4
Do guláše vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, chvíli povaříme a podáváme.