Brambory s bylinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 1725.8 mg
- Vláknina 19364.8 mg
- Vitamín A 19364.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Poté nasekáme na hrubší kusy.
-
2
Bylinky omyjeme a nadrobno pokrájíme.
-
3
Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako rybičky, okurky a kapary.
-
4
Všechny suroviny, kromě brambor, smícháme dohromady.
-
5
Za stálého šlehání vmícháme olej, hořčici a ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku nalijeme k bramborám.
-
6
Dobře promícháme a ihned servírujeme.