Zapékaná bramborová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 102.4 mg
- Draslík 551 mg
- Vláknina 6649.8 mg
- Vitamín A 6649.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Uvaříme ve vroucí, osolené vodě. Poté vodu slijeme a necháme dobře okapat.
-
2
Šunku pokrájíme na drobné kousky, sýry nastrouháme.
-
3
Brambory rozmačkáme na jemnou kaši, přimícháme 40 g másla, mléko, opepříme a osolíme, vmícháme parmezán a vejce.
-
4
Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme polovinou kaše, posypeme šunkou a mozzarellou a překryjeme zbytkem kaše.
-
5
Pečeme při 180°C 15 minut.