Brambory s brynzovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 36 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 742.8 mg
- Vláknina 8164.8 mg
- Vitamín A 8164.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
-
2
Brambory necháme péct 60 minut při 200°C.
-
3
Slaninu osmažíme dozlatova na pánvi, poté odstavíme a necháme vystydnout.
-
4
Brynzu rozmícháme s nasekanou pažitkou a slaninovými škvarečky, osolíme, opepříme.
-
5
Vmícháme zakysanou smetanu.
-
6
Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme brynzovou směsí.
-
7
Servírujeme teplé.