Sýrové koule v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 458 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 108.4 mg
  • Vitamín A 108.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr cammembertského typu nakrájíme na kostky a rozdrolíme vidličkou. Přidáme vejce + žloutek, mouku a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

  • 2

    Z této hmoty tvoříme koule, které obalujeme v hladké mouce, poté v pivním těstíčku.

  • 3

    Smažíme ze všech stran a podáváme s dušenou zeleninou nebo hustou rajskou omáčkou.

Komentáře k receptu