Vepřové maso s mléčnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 66 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 188.3 mg
- Draslík 718.4 mg
- Vláknina 393 mg
- Vitamín A 393 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 518.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté přisypeme cibuli a smažíme do zesklovatění.
-
3
Pak vlijeme mléko a přiklopené vaříme 90 minut na mírném plameni bez podlévání.
-
4
Uvařené maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.
-
5
Omáčku dochutíme solí a pepřem a servírujeme s plátky masa.