Vepřové maso s mléčnou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 188.3 mg
  • Draslík 718.4 mg
  • Vláknina 393 mg
  • Vitamín A 393 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 518.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté přisypeme cibuli a smažíme do zesklovatění.

  • 3

    Pak vlijeme mléko a přiklopené vaříme 90 minut na mírném plameni bez podlévání.

  • 4

    Uvařené maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.

  • 5

    Omáčku dochutíme solí a pepřem a servírujeme s plátky masa.

Komentáře k receptu