Vepřové maso s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 205 g
- Sodík 2414 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 1070.7 mg
- Vláknina 68336.8 mg
- Vitamín A 68336.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme.
-
2
Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut.