Vepřové maso s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Čočka jedlá
  • 250 g Mrkev kořen
  • 15 g Petržel - nať
  • 10 g Bobkový list
  • 1000 g Vepřová uzená plec
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 4 ks Párky Frankfurtské
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1131 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 205 g
  • Sodík 2414 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 1070.7 mg
  • Vláknina 68336.8 mg
  • Vitamín A 68336.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme.

  • 2

    Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut.

Komentáře k receptu