Vepřové maso po vinařsku
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 180 g Cibule
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Mrkev kořen
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Bobkový list
- 1500 g Vepřová plec
- 10 g Tymián čerstvý
- 40 ml Olej olivový
- 1500 ml Víno červené
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Vývar telecí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1068 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 142 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 188.8 mg
- Draslík 1200 mg
- Vláknina 5298 mg
- Vitamín A 5298 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky svážeme do svazku. Vše dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat 24 hodin.
-
2
Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté maso orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Pak přidáme i zeleninu a 10 minut smažíme.
-
3
Marinádu uvedeme k varu, povaříme 30 minut a vlijeme do pánve k masu a zelenině. Zaprášíme moukou a za stálého míchání povaříme 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 120 minut.
-
4
Uvařené maso vyjmeme z omáčky, přilijeme telecí vývar a povaříme 10 minut. Slaninu spaříme ve vroucí vodě a přidáme do omáčky. Omáčku dochutíme dle potřeby a servírujeme horkou s kousky masa.