Vepřové maso po vinařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 180 g Cibule
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bobkový list
  • 1500 g Vepřová plec
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 1500 ml Víno červené
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Vývar telecí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1068 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 188.8 mg
  • Draslík 1200 mg
  • Vláknina 5298 mg
  • Vitamín A 5298 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Bylinky svážeme do svazku. Vše dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat 24 hodin.

  • 2

    Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté maso orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Pak přidáme i zeleninu a 10 minut smažíme.

  • 3

    Marinádu uvedeme k varu, povaříme 30 minut a vlijeme do pánve k masu a zelenině. Zaprášíme moukou a za stálého míchání povaříme 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 120 minut.

  • 4

    Uvařené maso vyjmeme z omáčky, přilijeme telecí vývar a povaříme 10 minut. Slaninu spaříme ve vroucí vodě a přidáme do omáčky. Omáčku dochutíme dle potřeby a servírujeme horkou s kousky masa.

Komentáře k receptu