Vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 80 g Šalotka
  • 30 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 40 ml Olej olivový
  • 350 ml Víno červené
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 868.4 mg
  • Vláknina 1169.2 mg
  • Vitamín A 1169.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut.

  • 3

    Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut.

  • 4

    Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut.

  • 5

    Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.

  • 6

    Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme.

  • 7

    Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína.

Komentáře k receptu