Vepřová pečeně s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 98 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 868.4 mg
- Vláknina 1169.2 mg
- Vitamín A 1169.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut.
-
3
Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut.
-
4
Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut.
-
5
Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.
-
6
Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme.
-
7
Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína.