Marocká červená řepa s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Červená řepa
  • 50 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 471.8 mg
  • Vláknina 8690.8 mg
  • Vitamín A 8690.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou červenou řepu uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, cukr, římský kmín, sůl a pepř. Směs dobře prošleháme. Přisypeme řepu, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku. Vše promícháme.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu