Rybí pomazánka z Valašska
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr smetanový tavený 45%
- 500 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 2 ks Okurky
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapie
- 2 ks Šalotka
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2.5 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 128.7 mg
- Draslík 350.3 mg
- Vláknina 963 mg
- Vitamín A 963 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené filé necháme vychladnout, potom pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), pak je oloupeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou šalotku a sladkokyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovaný zelený hrášek a nakládanou sladkokyselou kapií scedíme a necháme odkapat. Kapií nakrájíme na proužky, které použijeme na ozdobení.
-
3
Do mísy k rybímu filé přidáme majonézu Hellmans, tavený sýr, šalotku, okurky a vajíčka. Vše promícháme, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr s petrželkou a hrášek.
-
4
Pomazánku zdobíme proužky kapie.