Rybí pomazánka z Valašska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 500 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 2 ks Okurky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2.5 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 350.3 mg
  • Vláknina 963 mg
  • Vitamín A 963 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené filé necháme vychladnout, potom pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), pak je oloupeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou šalotku a sladkokyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sterilovaný zelený hrášek a nakládanou sladkokyselou kapií scedíme a necháme odkapat. Kapií nakrájíme na proužky, které použijeme na ozdobení.

  • 3

    Do mísy k rybímu filé přidáme majonézu Hellmans, tavený sýr, šalotku, okurky a vajíčka. Vše promícháme, dosolíme podle chuti a přimícháme kopr s petrželkou a hrášek.

  • 4

    Pomazánku zdobíme proužky kapie.

Komentáře k receptu