Beskydská omeleta s brambory a hříbky
Suroviny
- 70 g Anglická slanina
- 600 g Brambory
- 80 g Sýr Eidam cihla 30%
- 80 g Klobása uzená
- 250 g Hříbky čerstvé
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.56 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 36 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 514.8 mg
- Draslík 1152.1 mg
- Vláknina 9559.6 mg
- Vitamín A 9559.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné omyté hříbky nakrájíme na plátky. Oloupeme uvařené brambory ve slupce a pokrájíme je též na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
V jedné pánvi na 2 lžících másla a 1 lžíci sádla podusíme hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a za stálého míchání je osmažíme dozlatova.
-
3
V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme k němu slaninu, na kolečka pokrájenou klobásu, kterou krátce se slaninou dozlatova orestujeme, pak přidáme pokrájené brambory, promícháme a osmažíme je. Přidáme houby, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme ochutili solí (0,5 lžičky) a bílým pepřem. Vejce jen mírně nadzvedneme vidličkou, pak je zakryjeme poklicí a smažíme asi 1-2 minuty. Nakonec celou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.
-
4
Omeletu dopečeme, případně dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem.