Telecí na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 500 g Telecí kýta
  • 150 g Šunka od kosti
  • 40 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Paprika zelená
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 1.33 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 800.4 mg
  • Vláknina 10740.9 mg
  • Vitamín A 10740.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi wok rozpálíme olej a za stálého míchání orestujeme dozlatova telecí maso nakrájené na nudličky. Vmícháme nudličky šunky, papriky, pepř, sůl, šalvěj, chilli, víno a jarní cibulku, restujeme ještě 2 minuty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu