Jehněčí směs se zeleninou
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 100 g Hrášek
- 500 g Jehněčí maso
- 40 g Med včelí
- 100 g Ořechy Kešu
- 20 g Zázvor celý
- 200 g Paprika zelená
- 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 20 ml Omáčka sójová
- 40 ml Sherry brandy
- 40 ml Olej sezamový
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 37 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 545.5 mg
- Vláknina 9695 mg
- Vitamín A 9695 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1190.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený česnek a zázvor a 1 minutu restujeme. Přidáme jehněčí maso nakrájené na nudličky a osmažíme dohněda. Maso vyjmeme a odložíme.
-
2
Do pánve nasypeme cibuli nakrájenou nadrobno, smažíme 3 minuty a zalijeme sojovou omáčkou. Přidáme med a kuřecí vývar, chvíli povaříme a nakonec vlijeme sherry smíchané se škrobem. Omáčku povaříme, dokud nezhoustne. Vrátíme na pánev maso, přidáme papriku na nudličky, oříšky, brokolici a hrášek, minutu restujeme a ihned podáváme.