Gratinované houbové rizoto s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Houby čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 314.3 mg
  • Draslík 477.8 mg
  • Vláknina 8039.8 mg
  • Vitamín A 8039.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné, nadrobno nakrájené houby osmahneme na polovině másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vmícháme do uvařené rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýra. Směs opepříme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem. Povrch uhladíme, vyhloubíme důlky a do každého rozklepneme vejce. Bílky osolíme, vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.

  • 3

    Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až bílky ztuhnou a sýr se roztaví.

Komentáře k receptu