Gratinované houbové rizoto s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 37 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 314.3 mg
- Draslík 477.8 mg
- Vláknina 8039.8 mg
- Vitamín A 8039.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Očištěné, nadrobno nakrájené houby osmahneme na polovině másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vmícháme do uvařené rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýra. Směs opepříme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem. Povrch uhladíme, vyhloubíme důlky a do každého rozklepneme vejce. Bílky osolíme, vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.
-
3
Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až bílky ztuhnou a sýr se roztaví.