Pita s vepřovým masem
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 350 g Česnek
- 100 g Olivy černé
- 200 g Vepřové kotlety
- 100 g Mozzarella
- 3 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 8 kávová lžička Olej slunečnicový
- 4 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 12 ks Olivy zelené
- 8 špetka Sůl mořská
- 2 plátek Chléb Pita
- 3 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 25 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 1747 mg
- Vláknina 17804.3 mg
- Vitamín A 17804.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malý lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme (1 lžička) a necháme ho „vypotit“ asi 30 minut. Pak plátky omyjeme a osušíme. Omytou cuketu, rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Nakládané olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na silnější proužky. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Do misky si dáme rajčatový protlak a smícháme ho s olivovým olejem (3 lžíce) a prolisovaným česnekem.
-
2
Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které pak nakrájíme na obdélníčky (přibližně 3 x 5 cm). Maso dáme do mísy, osolíme ho (1 lžička), opepříme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem, promícháme a necháme chvilku odležet.
-
3
4 pity dáme na plech potřený olejem a každou potřeme směsí s rajčatovým protlakem. Pak na každou „pizzu“ postupně rozložíme lilek, cuketu, houby, rajčata – zeleninu mírně osolíme mořskou solí, okořeníme černým pepřem (na každou pitu po 2 špetkách). Rajčata budou chutnější, pokud je i mírně pocukrujeme. Pak položíme plátky masa, mezi ně plátky Mozzarelly, olivy, vše posypeme petrželkou a oreganem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 10–12 minut, pak vše posypeme nastrouhaným sýrem a pizzu dopečeme ještě asi 2 minuty, aby se roztopil sýr.
-
4
Pitu s vepřovým masem podáváme horkou.