Krupicový trhanec s malinovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Pšeničná krupice
  • 0.125 l Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 318.2 mg
  • Draslík 78.5 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 632.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme krupici, žloutky, polovinu mléka, cukr a sůl a směs necháme cca 2 h. odstát. Poté vmícháme zbytek mléka a sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Pekáč vymažeme rozehřátým máslem, vlijeme těsto a zvolna pečeme cca 30 min. Poté roztrháme dvěma vidličkami na větší kousky a ještě chvíli dopečeme.

  • 3

    Trhanec rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, pokapeme malinovým sirupem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu