Zmrzlina s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Vanilkový lusk
  • 300 g Cukr moučkový
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 385.2 mg
  • Draslík 33.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 620.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousek celé vanilky a vanilkovou tresť nalijeme do vroucí smetany, minutu povaříme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme hmotu na výrobu zmrzliny.

  • 2

    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až začne tuhnout, tak ji okamžitě sundáme z plotýnky. Hmota se nesmí vařit. Ze smetany vyjmeme celou vanilku a ochucenou smetanu vmícháme do hmoty na zmrzlinu.

  • 3

    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazíme.

Komentáře k receptu