Zmrzlina s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 13 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 385.2 mg
- Draslík 33.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 620.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousek celé vanilky a vanilkovou tresť nalijeme do vroucí smetany, minutu povaříme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme hmotu na výrobu zmrzliny.
-
2
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až začne tuhnout, tak ji okamžitě sundáme z plotýnky. Hmota se nesmí vařit. Ze smetany vyjmeme celou vanilku a ochucenou smetanu vmícháme do hmoty na zmrzlinu.
-
3
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazíme.