Hmota na výrobu zmrzliny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 19 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 633.7 mg
- Draslík 55.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1034.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně, hmota se nesmí vařit.
-
2
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
-
3
Přidáním různých esencí a ovoce vyrábíme různé druhy zmrzlin.