Bramborové plátky s telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 1099 mg
- Vláknina 7599.5 mg
- Vitamín A 7599.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory pečlivě omyjeme a pokrájíme i se slupkou na silnější plátky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme.
-
2
Plátky brambor necháme uvařit ve vroucí osolené vodě po dobu desíti minut. Plátky masa osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, pak odložíme stranou. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zezlátnout, poté zalijeme vodou. Do pánve přidáme pokrájenou cibuli, rozmarýn a jíšku. Osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Do omáčky vrátíme maso, navrch dáme brambory, vše necháme zapéct pod grilem po dobu šesti minut.