Hořčičné brambory
Suroviny
- 400 g Brambory
- 240 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 g Zázvor celý
- 100 g Cibulka jarní
- 6 g Estragon
- 500 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 6 ml Omáčka sójová
- 130 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 30 ml Hořčice dijonská
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Kurkuma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 23 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 37.8 mg
- Draslík 621.8 mg
- Vláknina 9600.3 mg
- Vitamín A 9600.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. Cibulku pokrájíme na menší kusy a smícháme s nasekaným estragonem. Z mléka, smetany, hořčice, soli, zázvoru a sójové omáčky připravíme zálivku. Vše dobře rozmícháme. Pekáček vytřeme máslem.
-
2
Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli, přisypeme kurkumu, mouku. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté vlijeme do mísy s pokrájenou jarní cibulkou a estragonem, přilijeme zálivku z hořčice. Dobře promícháme. Pekáček vyložíme polovinou pokrájených brambor a mrkve, zalijeme polovinou připravené zálivky, navrch poklademe zbylou zeleninou a opět zalijeme zálivkou. Pečeme při 200 °C 50 minut.