Rosol ze želatiny sladký
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 0 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 66.3 mg
- Vláknina 1486.7 mg
- Vitamín A 1486.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
-
2
Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér.
-
3
Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit.