Rosol ze želatiny sladký

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Citronová kůra
  • 300 g Cukr moučkový
  • 25 g Pomerančová kůra
  • 35 g Želatina
  • 150 ml Víno bílé
  • 1000 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 80 ml Sirup malinový
  • 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 66.3 mg
  • Vláknina 1486.7 mg
  • Vitamín A 1486.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně.

  • 2

    Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér.

  • 3

    Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit.

Komentáře k receptu