Švýcarská bramborová placka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 16 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1074.7 mg
- Vláknina 13010 mg
- Vitamín A 13010 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na struhadle.
-
2
Brambory necháme uvařit ve slupce po dobu 15 minut. Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme cibuli a sůl. Olej rozpálíme, polovinu těsta dáme na pánev, dobře přitlačíme a posypeme sýrem. Navrch překryjeme druhou polovinou těsta. Placku pokapeme mlékem a necháme pozvolna smažit až do zezlátnutí. Poté otočíme a smažíme i z druhé strany.