Švýcarská bramborová placka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1074.7 mg
  • Vláknina 13010 mg
  • Vitamín A 13010 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na struhadle.

  • 2

    Brambory necháme uvařit ve slupce po dobu 15 minut. Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme cibuli a sůl. Olej rozpálíme, polovinu těsta dáme na pánev, dobře přitlačíme a posypeme sýrem. Navrch překryjeme druhou polovinou těsta. Placku pokapeme mlékem a necháme pozvolna smažit až do zezlátnutí. Poté otočíme a smažíme i z druhé strany.

Komentáře k receptu