Kynuté knedlíky z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 3 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 259 mg
- Vláknina 5400 mg
- Vitamín A 5400 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, žloutek a mléko. Směs nalijeme k mouce, přidáme rozdrobené droždí. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
-
2
Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky a necháme je 15 minut vařit. Po zapíchnutí špejle do knedlíku, zůstane špejle suchá. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich dobře unikala nahromaděná pára.