Kynuté knedlíky z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 136 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Brambory
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Droždí
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 259 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, žloutek a mléko. Směs nalijeme k mouce, přidáme rozdrobené droždí. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

  • 2

    Ve velkém hrnci uvedeme k varu vodu. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky a necháme je 15 minut vařit. Po zapíchnutí špejle do knedlíku, zůstane špejle suchá. Uvařené knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich dobře unikala nahromaděná pára.

Komentáře k receptu