Focaccia pugliese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 12 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 439.9 mg
- Vláknina 14239.5 mg
- Vitamín A 14239.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo.
-
2
Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé.