Focaccia pugliese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 7 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 439.9 mg
  • Vláknina 14239.5 mg
  • Vitamín A 14239.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo.

  • 2

    Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé.

Komentáře k receptu