Papriky plněné sýrem a bramborami
Suroviny
- 350 g Brambory
- 10 g Cukr třtinový
- 150 g Sýr kozí
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Cibulka jarní
- 800 g Paprika červená
- 80 g Sýr Čedar
- 6 g Oregano čerstvé
- 30 ml Olej olivový
- 40 ml Zakysaná smetana
- 4 ks Tortilla
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 982 kcal
- Sacharidy 142 g
- Tuky 24 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 55.8 mg
- Draslík 1634.7 mg
- Vláknina 47121 mg
- Vitamín A 47121 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 283.8 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, nakrojíme, vyjmeme vnitřek se semeny. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, poté uvaříme ve vroucí osolené vodě. Slijeme a necháme vystydnout. Jarní cibuli pokrájíme na menší kousky, česnek oloupeme a rozdrtíme. Sýry nastrouháme na struhadle. Tortilly pokrájíme na nudličky.
-
2
Uvařené brambory smícháme s kozím sýrem a rozmačkáme. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí připravené papriky. Narovnáme je do zapékací mísy.
-
3
Olej rozpálíme, přidáme jarní cibulku, drcený česnek a chilli. Smažíme do změknutí, poté přidáme rajčata, tortilly, cukr a oregano. Vše povaříme 11 minut, potom rozmixujeme na jemné pyré. Omáčkou přelijeme papriky v pekáčku, posypeme čedarem, zalijeme smetanou a necháme zapéct při 200 °C 15 minut.