Bramborové knedlíky se špenátem
Suroviny
- 700 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 120 g Sýr Eidam cihla 30%
- 4 g Sůl
- 50 g Strouhanka
- 1000 g Špenát listový čerstvý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 18 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 2177.6 mg
- Vláknina 23584.2 mg
- Vitamín A 23584.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.6 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme a dáme vařit do vroucí vody. Poté vodu slijeme a necháme vystydnout. Špenát přelijeme vroucí vodou a necháme dobře okapat. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Sýr nakrájíme na 12 stejných dílů.
-
2
Uvařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na plát a rozkrájíme na 12 stejných čtverců. Špenát ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Každou z kostiček sýra obalíme špenátem a ten poté bramborovým těstem. Vytvarujeme knedlíky a necháme je vařit ve vroucí osolené vodě po 5 minut. Uvařené knedlíky plavou na hladině. Strouhanku mezitím osmahneme na rozpáleném másle dozlatova, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem.
-
3
Knedlíky servírujeme posypané kořeněnou strouhankou.