Křupavé telecí se zeleninou
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 g Květák
- 500 g Telecí kýta
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Cibulka jarní
- 3 g Chilli koření mleté
- 20 g Koriandr čerstvý
- 100 g Arašídy
- 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 10 ml Med včelí
- 20 ml Omáčka sójová
- 100 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 118 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 831.2 mg
- Vláknina 14153 mg
- Vitamín A 14153 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve wok pánvi rozpustíme arašídový olej, přidáme telecí maso na nudličky a orestujeme dohněda. Přidáme srouhaný zázvor, jarní cibulku na kolečka, prolisovaný česnek a chilli a smažíme ještě 3 minuty. Směs vyjmeme a odložíme stranou.
-
2
Na pánev dáme kukuřici, mrkev na nudličky, hrášek, pokrájený květák, arašídy a zelené fazolky. Restujeme asi 2 minuty, až zelenina zesklovatí, potom vrátíme masovou směs.
-
3
Na jiné pánvi povaříme vývar, sojovou omáčku a med s trochou kukuřičného škrobu do zhoustnutí. Omáčku vlijeme do masové směsi, zamícháme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.