Křupavé telecí se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Květák
  • 500 g Telecí kýta
  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Cibulka jarní
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 100 g Arašídy
  • 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 10 ml Med včelí
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 831.2 mg
  • Vláknina 14153 mg
  • Vitamín A 14153 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi rozpustíme arašídový olej, přidáme telecí maso na nudličky a orestujeme dohněda. Přidáme srouhaný zázvor, jarní cibulku na kolečka, prolisovaný česnek a chilli a smažíme ještě 3 minuty. Směs vyjmeme a odložíme stranou.

  • 2

    Na pánev dáme kukuřici, mrkev na nudličky, hrášek, pokrájený květák, arašídy a zelené fazolky. Restujeme asi 2 minuty, až zelenina zesklovatí, potom vrátíme masovou směs.

  • 3

    Na jiné pánvi povaříme vývar, sojovou omáčku a med s trochou kukuřičného škrobu do zhoustnutí. Omáčku vlijeme do masové směsi, zamícháme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu