Smažené indonéské nudle
Suroviny
- 150 g Klobása Dunajská
- 100 g Hrášek
- 7 g Sůl
- 5 g Zázvor celý
- 50 g Pažitka
- 50 g Garnát obecný
- 100 g Celer řapíkatý
- 300 g Vepřové maso mleté
- 300 g Nudle čínské vaječné
- 120 g Fazolové klíčky
- 4 g Pepř bílý
- 40 ml Omáčka sójová
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 33 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 522.3 mg
- Vláknina 7164 mg
- Vitamín A 7164 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
-
2
Mleté maso osolíme, smícháme s prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou nadrobno. Vytvoříme z něj menší kuličky, kterém opečeme na arašídovém oleji na pánvi wok spolu s kousky klobásy. K opečeným kuličkám přihodíme hotové nudle a krátce osmažíme. Přidáme fazolové klíčky, hrášek, nakrájené řapíky celeru a garnáty. Směs protřásáme a lehce opečeme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, pažitku, nastrouhaný zázvor a podle chuti osolíme a opepříme. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou.