Fazolová polévka s ostravskou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Klobása ostravská
  • 70 g Olej rostlinný
  • 250 g Fazole
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 132.4 mg
  • Vláknina 3623.3 mg
  • Vitamín A 3623.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí, papriky (i feferonku) zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásu, nakrájené papriky, zasypeme moukou a restujeme. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou, pivem a vaříme zhruba 40 minut.

  • 3

    Na závěr přidáme scezené fazole, pepř, petrželovou nať a necháme jen přejít varem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu