Fazolová polévka s ostravskou klobásou
Suroviny
- 150 g Klobása ostravská
- 70 g Olej rostlinný
- 250 g Fazole
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 132.4 mg
- Vláknina 3623.3 mg
- Vitamín A 3623.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na plátky, česnek utřeme se solí, papriky (i feferonku) zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme klobásu, nakrájené papriky, zasypeme moukou a restujeme. Přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou, pivem a vaříme zhruba 40 minut.
-
3
Na závěr přidáme scezené fazole, pepř, petrželovou nať a necháme jen přejít varem a ihned podáváme.