Vepřové maso s kaštany
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 300 g Rýže dušená
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 520 g Vepřová kýta
- 220 g Kaštany vodní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 2 ks Šalotka
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 38 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 104.1 mg
- Draslík 1263.7 mg
- Vláknina 7213 mg
- Vitamín A 7213 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z vepřové kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme též na nudličky, omyté jarní cibulky a šalotky nakrájíme na kolečka a kaštany pokrájíme na kousky. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omyté čerstvé bílé zelí pokrájíme na tenké proužky.
-
2
Maso dáme do mísy a osolíme ho. Pánev wok si rozpálíme, přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso prudce restujeme dozlatova. (Pokud máme menší pánev, opékáme nadvakrát - první dávku dáme do mísy a potom k ní přidáme i restovanou druhou dávku.)
-
3
Do pánve přidáme další 2 lžíce arašídového oleje a nejdříve cibuli, anglickou slaninu, potom ostatní zeleninu, kaštany a vše krátce osmažíme. Poté přimícháme maso. Směs dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým saké a důkladně promícháme.
-
4
Vepřové nudličky s kaštany podáváme s dušenou rýží a každou porci polijeme chilli omáčkou (asi 1/2 lžičky) podle chuti.