Kapří špízy se zeleninou
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Kečup jemně pálivý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 987.1 mg
- Vláknina 12298.5 mg
- Vitamín A 12298.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kapří maso nakrájíme na kostky.
-
2
V misce rozšleháme olivový olej, nasekanou bazalku, kečup a špetku soli. Kousky kapřího masa naložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut rozležet.
-
3
Očištěné papriky nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Rybí maso napichujeme střídavě se zeleninou na špízy a grilujeme. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou.
-
4
Hotové špízy posypeme nadrceným pepřem a upravíme na talíře spolu s omytým salátem a dílky omytého pomeranče a citronu.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.