Kapří špízy se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kečup jemně pálivý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 987.1 mg
  • Vláknina 12298.5 mg
  • Vitamín A 12298.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kapří maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    V misce rozšleháme olivový olej, nasekanou bazalku, kečup a špetku soli. Kousky kapřího masa naložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut rozležet.

  • 3

    Očištěné papriky nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Rybí maso napichujeme střídavě se zeleninou na špízy a grilujeme. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou.

  • 4

    Hotové špízy posypeme nadrceným pepřem a upravíme na talíře spolu s omytým salátem a dílky omytého pomeranče a citronu.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu